menu Home
Blogs

Back to my roots: dit kun je van mij verwachten in de komende maanden

Nichal | 19 maart 2020

Welkom op de nieuwe website van STTRBSTN! Hier een update over wat je van mij en STTRBSTN kunt verwachten in de komende maanden. Ik ben niet zo van het stil zitten, dus ook in deze roerige tijden stuiter ik vrolijk verder 🦌

Back to my roots
De afgelopen maanden heb ik hard gewerkt aan deze spiksplinternieuwe website en vooral in de afgelopen weken heb ik wat extra gas moeten geven om de website af te krijgen. Ik ben nu alweer 3 jaar solo actief als dj van STTRBSTN en hoewel de formatie voorheen anders is geweest, ben ik al sinds 2011 actief met Stuiterbeesten. Niet als dj, maar als blogger. Yup, toen had ik nog wel budget voor klinkers. Iets wat jullie wellicht niet wisten, maar gelukkig bestond YouTube toen ook al:


Van blog naar fissa
In de daaropvolgende jaren veranderde Stuiterbeesten van een blog naar een feestjesfabriek, eentje die vooral in Roosendaal en omstreken de geschiedenisboeken in zal gaan als de naam van een hokjesloos feestje voor zestienplussers op de vrijdagavond, die het nachtleven van Roosendaal destijds weer op de kaart heeft gezet. Stuiterbeesten werd verpakt tot een dj-act – geïnspireerd door o.a. Yellow Claw en FeestDJRuud, nog steeds mijn grote helden btw – en omdat ik toen al amper door de deur paste, werden de klinkers eruit gehaald zodat we ons makkelijker konden verplaatsen van clubs naar festivals en vice versa. Ook dat was een periode waar ik met een grote glimlach aan terugdenk. STTRBSTN was overal gaande!

Van duo naar solo
2016 was het jaar waarin ik met STTRBSTN niet meer was weg te denken uit de scene en het mooiste was toch wel dat ik in dat jaar eindelijk afstudeerde, dus toen gingen de remmen los. In 2017 verhuisde ik van Amsterdam naar Breda en toen stopte mijn muzikale wederhelft er helaas mee, waardoor ik er opeens weer helemaal alleen voor stond. Opgeven staat echter niet in mijn woordenboek en mede dankzij mijn broeder van een andere moeder Gualtiero leerde ik hoe ik plaatjes moest draaien, aangezien ik toen alleen nog de MC was van STTRBSTN. Ook ben ik toen volledig zelf gaan produceren, omdat ik er voorheen tijdens het produceren altijd alleen bij zat om creatieve input te geven en dus niet de actieve producer was van het duo. Gelukkig ben ik erg leergierig, bleef ik stappen maken en kwam er dus ook muziek. Mede hierdoor werd ik toch weer wat vaker geboekt op festivals. Vorig jaar was ik zelfs één van de winnaars van de Decibel DJ Contest en dat was toch wel mijn persoonlijke mijlpaal, in een tijd die toch wel wat pittiger bleek te zijn dan ik had gedacht. Luctor et emergo, ofzo.

Van burn-out naar nu
Want vallen en opstaan, dat hoort er nu eenmaal bij in het leven. Zonder dat ik het zelf doorhad, belandde ik langzaam maar zeker in een burn-out. Vooral richting het einde van 2019 was ik verre van mezelf en heb ik er zelfs eventjes over nagedacht om volledig te gaan stoppen met STTRBSTN. Maar ik vind het veel te leuk om mensen een tof feestje te kunnen bezorgen en ik leef voor muziek, dus waarom zou ik dan moeten stoppen met iets wat mij gelukkig maakt?
Toen vond ik het wel tijd om het roer volledig om te gooien. Op een manier waarop ik STTRBSTN kan laten zijn zoals ik ben!

2020 moest een beter jaar worden en begon dan ook al snel goed, toen ik een mailtje binnen kreeg van b2s met de vraag of ik op Supersized Kingsday Festival mocht gaan draaien. Één van mijn allergrootste dromen, een unieke mijlpaal en ook mentaal kreeg ik er een flinke boost door. Ik weet dat het coronavirus dit nog wel eens flink kan gaan verpesten, zeker als je ziet wat er allemaal al afgelast is. Maar ik blijf er op hopen, niet alleen voor mezelf maar voor iedereen die niet vies is van fissa.

STTRBSTN in 2020: DJ/Producer & Creative Content Creator
Ik doe dingen graag anders dan de rest en dat was ik dit jaar al vanaf het begin ook van plan. Deze nieuwe website is dan ook helemaal ingericht voor de toekomst en geeft mij alle ruimte om – naast muziek maken en fissa’s bouwen als dj/producer – ook in de komende maanden te kunnen blijven stuiteren op mijn eigen manier. Het maken van creatieve content is de basis, of het nou gaat om een toffe blog of een nieuwe track. Hiermee hoop ik ook mijn andere muzikale vrienden te kunnen inspireren, want heel de scene heeft het nu niet makkelijk en ik vind dat we elkaar moeten blijven supporten in deze roerige tijden 🙏

Ook vind je op de website alle oude podcasts en mixtapes terug, kun je vrijwel ALLE tracks en andere gekke edits beluisteren die er ooit zijn verschenen van STTRBSTN en verder kun je STTRBSTN natuurlijk nog steeds supporten door mijn merchandise te scoren in mijn shoppa. Verder ga ik ook weer bloggen, aangezien schrijven naast muziek altijd al mijn grootste passie is geweest en ik dat eigenlijk ook wel graag met jullie zou willen delen. Daarnaast zie je me ook gewoon nog steeds op social media, drop ik wat gekke tracks binnenkort en verder zal ik binnenkort ook mijn hilarische Rocket League sessies gaan livestreamen!

Volg me dus alvast ook op Twitch voor mijn gaming fissa’tjes enzo: sttrbstn 🎮|

Stuiterbeesten Podcast
Last-but-not-least drop ik op zondag 29 maart 2020 de allereerste Stuiterbeesten Podcast! 🎤

Een podcast gericht op 90s kids, dus bereid je alvast voor op throwbacks die je al bijna was vergeten maar waarvan je blij bent dat er weer eens over geouwehoerd wordt. Van Tamagotchi’s tot aan Flippo’s en van Pokémon tot aan Dragonball Z! Verder staat de wereld van muziek en fissa centraal, met toffe gasten waar je stiekem altijd al iets meer over had willen weten. Het is de bedoeling dat er om de week een nieuwe episode zal gaan verschijnen en wellicht zelfs wekelijks in de toekomst, wie weet. Deze podcast serie komt er dus bij, naast de Freestyle Circus podcast die ik maak samen met BEGAAID.NL. Podcast party dus!

Stuiterbeesten is vanaf zondag 29 maart 2020 om 19:00 te beluisteren op Spotify en Apple Music ✌
Stay tuned, stay safe en laat me weten wat je van de nieuwe website vindt ⬇
Groetjes ❤🦌

Comments

This post currently has 6 comments.

Leave a Reply


 • cover play_circle_filled

  Stuiterbeesten Podcast #004 – Beats For Breakfast over 2020, Pokémon en.. Max schatkistjes?!
  STTRBSTN

 • cover play_circle_filled

  Stuiterbeesten Podcast #003 – Ceazar & MC Activate over festivals, fans, haters én… Beyblades
  STTRBSTN

 • cover play_circle_filled

  Stuiterbeesten Podcast #002 – Interview met Uncaged over muziek, de toekomst en knikkers
  STTRBSTN

 • cover play_circle_filled

  Stuiterbeesten Podcast #001 – Over mijn nieuwe podcast én een interview met Nightcraft
  STTRBSTN

 • cover play_circle_filled

  BEGAAITAPE x CARNAVAL FREESTYLE SPECIAL
  BEGAAID.NL

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play