menu Home
BlogsNL

Van carnaval naar coronavirus

Nichal | 15 maart 2020

Zo. Zullen we het coronavirus nu wél maar eens echt serieus gaan nemen, lieve mede-Nederlanders? 😜

Het coronavirus, aka COVID-19. In het wereldje van muziek en events ook wel bekend als de ‘floorkiller’. Het virus dat er voor zorgde dat we massaal gingen hamsteren, want met 86 pakken Page Family Pack 4-laags schijt je het best in tijden van crisis. Wetenschappers weten verder nog niet precies hoe we dit biologische wapen monster het beste kunnen aanpakken en het duurt nog wel even voordat we één of ander tegengif krijgen ingespoten. We lijken in oorlog te zijn met een onzichtbare vijand, want dat kun je wel stellen aangezien we in een pandemie verzeild zijn geraakt.

Neem je verantwoordelijkheid, ook als je jong en vitaal bent of denkt dat je onsterfelijk bent. We moeten hier samen uit gaan komen. Zowel links als rechts, waar je ook woont en wie je ook bent. Tot aan dit jaar bleef ik echt niet thuis bij een verkoudheid, maar nu alweer bijna een week thuis om kwetsbare dierbaren te beschermen. Realiseer je dat dit geen normaal griepje is, maar een immens probleem dat ons allemaal raakt op welke manier dan ook. Zoveel mensen zonder werk, zzp’ers in alle vakgebieden die ineens met financiële zorgen zitten en dat terwijl onze superhelden in de zorg nu nog net niet op hun tenen lopen en met gevaar voor eigen leven misschien wel jouw opa, oma, tante, oom of zelfs je beste maatje proberen te redden.

Ik kan er van alles over zeggen, maar feit is dat ik tot de categorie mensen behoor die nu grotendeels zonder werk zit, op een paar toffe opdrachtjes na dus daar ligt nu mijn focus op sowieso. Om me heen zie ik nog veel meer vrienden die nu best wel in de shit zitten qua financiën, met name als je – net als ik – actief bent als zzp’er in de muziek, events en de creatieve sector in het algemeen. Ondertussen vliegen de enge berichtjes je om de oren en tijdens zo’n thuisisolatie blijf je maar piekeren en stressen, mede dankzij de hijgerige media van nu.

We moeten hier écht uit te zien geraken, maar samen zijn we het sterkst. Hou je dus ook echt aan de gegeven adviezen, vat dit écht serieus op en hopelijk komen we hier allemaal weer kerngezond en fit uit. Het festivalseizoen heeft ons nodig en andersom ook. Fingers crossed ook nog voor Supersized Kingsday Festival natuurlijk, voor mij persoonlijk de grootste gig tot nu toe. Zo blij en dankbaar dat ik daar überhaupt mag gaan draaien, al weet ik als geen ander dat er een reële kans is dat het afgelast zal gaan worden. Ik hoop oprecht dat we met Koningsdag weer helemaal uit onze plaat kunnen gaan, maar ik vrees het ergste…

Het is menens dus, maar we gaan dit biologische monster verslaan. Zonder twijfel.
Take care everybody 🙏

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


 • cover play_circle_filled

  Stuiterbeesten Podcast #004 – Beats For Breakfast over 2020, Pokémon en.. Max schatkistjes?!
  STTRBSTN

 • cover play_circle_filled

  Stuiterbeesten Podcast #003 – Ceazar & MC Activate over festivals, fans, haters én… Beyblades
  STTRBSTN

 • cover play_circle_filled

  Stuiterbeesten Podcast #002 – Interview met Uncaged over muziek, de toekomst en knikkers
  STTRBSTN

 • cover play_circle_filled

  Stuiterbeesten Podcast #001 – Over mijn nieuwe podcast én een interview met Nightcraft
  STTRBSTN

 • cover play_circle_filled

  BEGAAITAPE x CARNAVAL FREESTYLE SPECIAL
  BEGAAID.NL

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play